torsdag 8 augusti 2013

Solen lyser och vi ska på turné

Igår fick jag svart på vitt att jobbet börjar på onsdag. Ett tag hade jag liksom för mig att det var torsdag... men mer upplysta arbetskamrater ändrade min  villfarelse. Varje år är det likadant - var tog sommarlovet vägen? Men faktum är att jag just nu längtar efter att jobba, eller i alla fall en vardag. Det kom för mig i fredags redan, då jag städade husets mellandel och lagade fredagsgomiddag. Plötsligt upptäckte jag att jag saknade den där fredagskänslan. Den kan man bara ha om man jobbar som jag och gör helg efter fredagen. Saknas: vardag alltså.

Ändå, att vara hemma ensam i ett vardagstyst hus fortsätter att inspirera mig. När alla, d v s maken i dagsläget, gått på jobb och jag blir kvar i vetskapen att jag har dagen framför mig, då kan jag göra underverk. Underverken består exempelvis av att sy upp en gardin (ja, ja, jag vet att jag är känd för att tejpa, använda häftapparat eller helt enkelt bara lämna klippkanten, vem bryr sig..?), att plantera om en blomma (händer vart sjunde år om jag ids) eller att städa en låda i nåt skåp. Det senaste brukar vara prioriterat. Det är liksom mest spännande. Man kan ju alltid hitta en hemlig kod till nåt man glömt.

För några dagar sen hittade jag i en låda ett gammalt foto på mig, där jag sitter på en sten på ett berg i Molde och ser allmänt nöjd ut. Just ja, det var då vi hyrde den där hojen och jag lovade mig själv att ALDRIG nånsin mer sätta mig på en motorcykel när vi passerade Orkanger och min rumpa hade försvunnit i ett töcken av domningar, sveda och värk. Det var alltså på hemvägen, annars hade jag kanske inte suttit just på en sten på det där fotot. Möjligen i ett bildäck om ett sådant funnits tillgängligt. Som en del nyförlösta mammor sitter på gummiringar. Vi vilade i alla fall våra ädlare delar på Singsaker sommarhotell i Trondheim den gången och idén att åka dit igen föddes ju genast. Alltså bokade jag snabbt in oss på nämnda boende igen för kommande helg och sen får man se vad som händer. Hojen är packad i alla fall. Numera kör man med sittvänlig modell. Återkommer med rapport om Singsaker. So long - nu drar vi.
/E

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Singsaker, där har jag och familjen bott ett antal gånger. Perfekt boende i ett fint område av stan. Ha en fin resa!

Ingemar Edfalk sa...

Nu blev jag lite avundsjuk. Räkor från Ravnkloa (eller vad det hette).

Eva sa...

Stämmer - rapport kommer. Utan färska räkor stannar livet.

Lite babbel från skrivbordet där jag sitter och ÄGER tiden.

Två veckors ledighet innan vår planerade resa som vi hållit på med sen i julas i princip ska bli av. Husbil inköptes på impuls (nästan) och ...