tisdag 20 juni 2017

Juni Häpp!

Jag har ingen skrivro, inte ens för en blogg.

Vad är meningen med en blogg? Just nu frågar jag mig det varje dag. Ändrar lite i designen, mest för att trycka på knappar och se färger. Städar lite på mitt privata skrivbord. Flyttar färgkoppar och papper. Funderar igen: ska jag lägga ner bloggen? Jag har en annan blogg som roar mig mer men som är än svårare att hantera. Det är förresten ingen blogg, det är minnen från förr sett i ett mer komiskt perspektiv. Men som sagt, skrivro.

Hela maj försvann. Jag hade som tänkt njuta av månaden med ljusgröna musöron, terminsslut med den där stämningen mellan lärare och elev som liksom säger att nu är vi färdiga med varandra och ska sluta tjata åt båda hållen. För ett tag. Jag hade tänkt använda helgerna till några längre hojturer med maken för att känna mig bättre till mods inför en längre tur. Och så hade jag tänkt sitta i växthuset och se hur det växer. För det går nästan att se.

Nå, vad har jag gjort? Maj var i konstigaste laget. Visst, växthuset huserar numera vrakstora plantor som kräver vård varje dag trots kylan. Utöver det har vi gjort EN lite längre tur för att rosta av inför semestern. Sen har hela min värld upptagits av mamma som flyttat till ett äldreboende - det hon alltid sagt att hon inte vill. Och hennes många telefonsamtal varje dag och därpå jobbet som varit ovanligt tungt av olika skäl i vår. Så pass tungt att jag frågar mig även där vad som är meningen. Jag gör som med skrivandet och bloggen. Ändrar lite i designen (ändrar strategier för undervisningen), mest för att prova olika grepp och se vad som händer då. Städar lite på jobbskrivbordet, flyttar skrivböcker och provbuntar. Letar efter lösningen på världsproblemen. Funderar igen: vad gör jag för nytta?

Maj försvann. Min favoritmånad.

Alltså, nu låter det som om jag deppat ihop totalt. Nej. Det har jag inte. Men denna period i livet har varit en av de mer kännbara. Då tänker jag på Maud som sagt nåt av det klokaste jag hört: "Vad är det nu jag ska få?" Vad är meningen med detta? Nåt ska man lära sig antar jag. Det känns rätt bra att tänka på det. Och förresten - på köksbordet ligger kartboken. Hur tar man sig lättast till... ? Tja. Siktet är inställt på bra hojvägar. Som vanligt.

Och maj innehöll faktiskt en fantastisk helg i Stockholm med två fantastiska unga godingar. Det var nog räddningen. Återkommer med gladare rapport snart. Juni är ju snart slut. Semestern närmar sig. Hur svårt kan det va?


E.

Inga kommentarer:

Lite babbel från skrivbordet där jag sitter och ÄGER tiden.

Två veckors ledighet innan vår planerade resa som vi hållit på med sen i julas i princip ska bli av. Husbil inköptes på impuls (nästan) och ...