söndag 26 juni 2011

Anledningen till Gotlandsbesöket...

...var inte bara att se Gotland - det var ju dessutom en av de största mc-träffarna i Sverige. Lelleträffen i Visby. Den som vi tänkt (önskat) besöka i ett antal år men den har alltid legat på fel tid inom våra möjliga ramar, så att säga. Programmet har alltid skyltat med provkörningar av olika hojar, olika utflykter, tävlingar, banor...allt. Och så klart även party på kvällarna. Men man kunde alltid välja att bo på en mindre livlig del av campingen. Kneippbyn var abonnerad för träffen.

Vi tänkte oss en mindre livlig del då vi ser oss som seriösa bajkers som vill njuta till tusen av livet på hojen vilket inte alltid inkluderar party 24-7 . Men tyvärr - garantierna för detta fanns inte längre. Visade det sig.

Utsikt från tältet
Nå, vi är rätt fredliga och tänkte att några dygn med partysugna bajkers kan vi stå ut med. Så vi slog upp tältet i gassande solsken, åkte in till stan och köpte god middag och slog oss ner i solen utanför tältet med kulinesserna. Åt middag med sol, hav och värme och varvande hojmotorer på behörigt avstånd. Sen bestämde vi oss för att sova ut innan vi tog oss an Gotland ordentligt.

Sova? Jo, det fick vi göra fyra dagar senare. Efter Gotland. Partajandet visade inga gränser och inte heller påhittigheten då det gällde att partaja ordentligt. Lyckades man slumra till väcktes man abrupt av varvande motorer på kul, fyrverkerier i tältet bredvid, allsång i femton versioner (olika låtar), disco på tre ställen (olika låtar), testning av falsetter, pisstävling bakom vårt tält, gräl och förslag på lösningar på dito gräl. Vi insåg att vi hamnat i grytans mitt, så att säga. Men att flytta tältet var inget alternativ, vi hade köpt ett paket. Bara att gilla läget alltså.

Maken öppnade moteld med Thore Skogmans Surströmmingspolka vid sjutiden varje morgon när festligheterna hade övergått i snarkande, men tyvärrr uteblev reaktionerna från granntälten. Inte ens då vi höjde volymen avsevärt med Rosen av Arne Qvick. Vi provade att sjunga med som man gjort natten innan (olika falsetter, alltså, inte svårt) och då till och med polisen lyste med sin frånvaro i vårt oväsen insåg vi att vi var i laglöst land. Några fyrverkerier hade vi tyvärr inte, då vi inte räknat med det, och det räckte inte med att stampa på uppblåsta, urdruckna Festistetror så det small. Vi förstod att vi var tvungna att göra Gotland på egen hand. Nattmarodörerna hade slocknat och vi var ensamma.

Almedalen

Ringmuren

Visby

Ringmuren

Från hamnen


En av många ruiner i Visby - St Lars kyrka

En del av ringmuren på kvällen


Jungfrun - rauk vid Lickershamn

Lickershamn
Våra färder på Gotlandsmark var fina - inte tu tal om det. Trots att vi gäspade mer än normalt. Det regnade mest hela tiden och vi kryssade fram i regnställ och glatt humör, tror jag. Men vägarna var som gjorda för oss och andra som gillar att köra hoj och gästfriheten kändes stor.

Jaja, vi kanske är för gamla för stora träffar med tusentals mc-åkare. Men i alla sammanhang finns det olika klientel och jag undrar vad man vill med sitt intresse? Ja, det är säkert väldigt olika. Åtminstone tror jag att vi sett alla sorter men inser att vi som uppskattar långåkning på bekväma maskiner var i minoritet. Åtminstone hittade vi inga förutom ett par dalmasar som verkade vara i vår kaliber. De som mest utmärkte sig var allt från stöddiga tjejåkare i dyra mc-outfits som inte räcker för en pissig regnskur till skränande herrar i 40-årsåldern som i flock tävlade om vem som kunde varva högst och svina mest. Ja, där fick ni!

Trots min leverans av smaskig komocka till somliga kan jag bara säga att det var fantastiskt kul att åka till Gotland och jag vet fortfarande hur jag ska ta vara på livet - och det är viktigast för mig. Det finns massor av guldkorn att berätta om. Återkommer med Fårö! Wow!

//E.

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hujedamej vad bra du skriver!! Ser fram emot fortsättningen. Och jag tycker att du är urcool som hojjar runt i Sverige.

Eva sa...

Tack - det är nog mer att bara låta orden flöda medan dom poppar upp. Typ.
Vi hade ju roligt mitt i allt, även om vi kanske inte riktigt räknas till dom coola bland många.
Men det är märkligt vilket perspektiv man får på sin vardag då man skriver om den :)).