måndag 8 oktober 2012

En liten resa

Märkligt så många resor man gör med "soffor". I familjen är det ett samlingsbegrepp på allt från en påse strumpor till en - soffa. Det handlar om flyttningar mellan städer och länder och lyor. Ibland kan man köra hur mycket som helst mellan lyorna på ett och samma ställe.Det är då jag känner mig som en skådis i en unik film med både Monty Phyton och Mr Bean tillsammans.

I helgen kördes en soffa till Stockholm. Så här:

En son ringer och undrar om vi har lust att köra "nån soffa eller så". Jodå, vi har bara väntat på detta. Man kan ju inte bo utan TV, TV-bänk och stekpanna.
-Ållrajt, säger vi, vi kommer den femte, det passar bra.
Snart ringer en annan son som råkar finnas i samma stad:
-Hörrö, finns det nån säng?
-Jorå, säger vi, det finns en inplastad och körklar i förrådet. Den kan du få.
-Ballt, svarar den sängbehövande och så kommer det sig att vi lastar en säng ovanpå biltaket, väl inslagen tillsammans med en utfläkt TV-bänk.

Väl framme i Stora Staden ska prylar fördelas. Vi kör stekpanna och TV till Blackeberg. Vi lastar även av sängen och pular in denna med, då vi inte hade tid att köra ut till Rågsved samma kväll eftersom vi ska installera oss själva i Solna och sedan hinna höra sonens senaste rockband på en söderkrog. Dagen efter åker vi till Sundbyberg och hämtar en son som sovit hos kompisar, kör till Blackeberg, lastar sängen, kör till Rågsved och lastar ur hos nästa son. Brorsan ringer:
- Middag i Hässelby! Ja, det tackar man inte nej till. Men först köra lånad säng till Solna. Ny last på taket. Dubbelt så högt som sist. Åker till Solna och lastar av.

Kafferast.

Dottern vill shoppa. Bilen till Kista. Alla affärer på plats och gratis parkering. Sen åker vi till Hässelby och käkar innan vi skjutsar en son till Blackeberg och oss själva och ett par ungdomar till Solna.

På hemvägen missar vi Uppsala. Men det gör inget för det finns genvägar rakt in i Sverige, som den pittoreska-Sverige-bilder-suktande mamman i familjen vill åka på, varpå alla andra genast gör som hon säger och så blir det Ockelbo pizzeria till lunch och kisspaus i Ljusdal.

Check.

Ja, jag klagar då inte. Vi har ju världens finaste ungdomar. Vad kan man mer begära? Jo, att man får köra en soffa till eller två innan man lägger sig.

Delar av soffa i gul korridor. 

Tre grabbar och en paketerad soffa. 

Rådslag om nya soffkörningar?

Soffan sätts fast. Eller tas loss. 

Dirt and Disorder. Paus i soffa.
//E

Inga kommentarer:

Lite choklad, så...

God fortsättning på dig. Jag hoppas att du dricker mycket choklad. Glöm för all del inte den gamla hederliga vattenkakaon: en rågad matsked...