måndag 4 januari 2016

En summering av året som gått.


Nu är det tyst i huset. Alla har åkt hem, helgerna är över, maken arbetar och jag ska ÄNTLIGEN efter höstens flytt och stök ta mig tid att ta i pensel och penna. Men först en titt på bilder från kameror, tidsdokumentation, ett klipp ur det jag upplevt.

2015 firas in med nyårsdagslunch hos mamma. Tulpaner och hyacinter samsas - ute är gräsmattan grön....

Skål, farsan! I januari bjuder vi yngste sonen på födelsedagsfest. Den längsta vintermånaden har alltid betytt fester, dels våra två januaribarn men också en tradition från mor att ha gräddtårta varje sista januaridag. För att fira att eländet är över och man ser ljuset... 

I februari tar jag en tur till Stockholm för att kursa. Passar på att hänga i stallet med Ester och Luna, hänga med det andra födelsedagsbarnet och fira i efterskott, och njuta av vintern som faktiskt kom så lagom. 

85-årskalas för mamma i februari. 

I mars är det bråttom att få färdig presenten till den där 30-åringen som bor utomlands. Han ska få en bok om sitt liv med bilder och minnen. Många roliga saker har jag hittat i mina och andras lådor och skåp. 

I april firar vi födelsedag igen och i vårljuset går vi på finkrog med pappan.

Vårstädningen och bidraget till majbrasan blir extremt digert i år. Det gäller att röja för nu är husförsäljning och flytt verklighet snart.

I maj lämnar min morbror jordelivet och det blir dragspelsmusik i himlen i stället. En stunds eftertanke på en viktig plats.

Juni och sista gången vi ser bautabjörkens musöron när vi vaknar. Förhoppningsvis ska någon annan få njuta av detta snart. Nu är det klart med fotografering och annons.

Vi pimpar huset för alla visningar. Det är midsommar och vi hoppas det ska gå fort.

Det är en kall och grå sommar. Men vi gör våra små utflykter ändå. Vi till exempel lunchar på Tivars på Norderön....

...och äter envist middagar på altanen - Vår Vita Värld. För att skicka fina bilder på hur varmt och mysigt vi har det i Östersund fixar maken till termometern i potatiskastrullen först.

I juli gör vi vårt livs roligaste resa på hoj hittills. Vi ska överraska min bror på hans vernissage på Öland där även vår som ska spela. Ingen vet nåt. Vi stiger upp tre på morgonen och åker dryga 90 mil. Vid åttatiden på kvällen äter vi i Färjestadden innan vi åker till Ottenby för att bo på vandrarhemmet.

Det blir en lyckad tillställning. Vi smyger in och överraskar alla. David underhåller och vi njuter av konst, musik och umgänge.

I början av augusti tar vi en tur till. Vi väljer Åland eftersom vi är så sugna på en solglimt. Vi stannar i Mariehamn där tiden ibland står stilla. Flashbacks från sena 60-talet i Rättvik får jag av denna fina pappersbutik.

Det är fler som vill se solen på Åland....

Det blir ingen grillfest i år eftersom vi hela tiden har visning av huset. Men på min födelsedag kommer några nära och kära till trivsam samling i Vår Vita Värld - den sista sittningen på denna sköna plats. Nu närmar det sig.

Augusti bjuder på en solig helg. Upp på hojen och fika i Ristafallet - hem och förbereda jobb och flytt.

Man måste vila sig från husen. Vi åker till Höga Kusten en helg och andas sensommarluft.

Ingen bautabjörk på Tegelbruksvägen men massor av smultron i september

I oktober börjar vi ana hur vi ska få det.

Ett par dagar innan Allhelgona tömmer vi huset och överlämnar nycklarna till en glad trebarnsfamilj.

Klart! November firas in med brakmiddag och orange stajling i höstens tecken.

December. Julgranen fick plats på den gränslösa platsen mellan kök och rum. Kakor i ugnen - julstök på gång.

Och hem kommer alla grabbar och vill umgås. (FNISS!)
Det blir en fin jul med massor av paket, skratt och middag med båda mammorna. Lyckat!


Nytt år kommer. Lite nysnö. Kanske lite kallare. Vi har våra planer för året - vi ska bygga en ny Vit Värld och vi ska ha ett par rejäla kalas. Minst!

Gott nytt år på dig!
/E


2 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Men så härligt att få glänta på dörren till ditt/ert 2015! Tack för det! Och gott nytt år! Kram!

Eva sa...

Gott nytt år själv på er! Kram!!!

Lite babbel från skrivbordet där jag sitter och ÄGER tiden.

Två veckors ledighet innan vår planerade resa som vi hållit på med sen i julas i princip ska bli av. Husbil inköptes på impuls (nästan) och ...