torsdag 4 februari 2016

Övergår till något som heter Månadsblogg från och med nu.

Det är jag som har hittat på det. Månadsblogg.

I takt med världens ondska avtar min skrivlust och jag gräver ner mig i foton och gamla bilder för att se tillbaka på en bekymmersfri barndom. Åtminstone för en stund. Sen tillbaka till arbetet och verkligheten igen.

Januari har marscherat förbi i stadig takt med fester och kakor och vin. Nu är det vårkänning och kroppen ska återställas på en schysstare hälsonivå hade jag tänkt. Träning och vatten. Vatten och träning. Bokstavligen.

Det började med revykväll och god middag, sen blev det superduperfestmiddag hemma hos oss för att tacka för hjälpen med diverse husreparationer. Jag frossar i matrecept och experimenterar med olika veggorätter. Rostad buttenutpumpa, hallonsås till torsken, kokt grönsallad, chokladtryffeltårta. Det är ingen hejd på vad jag hittar på. Det är dessutom ännu roligare i nytt kök.

Efter det en vecka i Stockholm med dels fortbildning, dels flytthjälp åt son. Men också lite lyx. Det vill säga mat och ädla drycker, utemat varenda kväll utom när min bror bjöd på pasta med veggosås - gott så man grät. Frosseri är väl en dödssynd..? Nåja. Nu är det ny månad och ljuset börjar synas före och efter jobbet. Koolt. Det var på tiden. Då kan man byta liv igen.

Nu har jag styrt upp mitt rum med hela manuset som en storyboard framför mig, hängande på väggen. Jag ska ju skriva en barnbok som snart alla vet. Utom förlagen. Men det kommer, det kommer. Tills dess "ska jag bara"... Bakom gästsängen står en avlång ram och väntar på att fyllas med nästa parafras. Vi ska ha en i sovrummet. Parafraser är kul. I köket hänger en minivariant av Picassos Guernica omgjord till ett inbördeskrig med Pettsongänget. Fast alla ser glada ut på min bild.
Håhåjaja - slit och släp. Va bra man har det!

Några gamla bilder. Som påminner om den glada forntiden.
Hej på er /E.

Ester,den stackarn som numera har körkort, fick skjutsa sin far och faster till
bland annat Årsta för vi ville gotta oss i 50-talet. Här är det k-märkt.

Och efter det ville vi bli skjutsade till Valands café för att njuta av mer nostalgi.

Och som kronan på verket åkte vi till butik Sivletto för att insupa
 atmosfären och späda på vår plötsligt påkomna "det-var-bättre-förr"-anda.
Jag köpte eau de cologne. Sista flaskan 4711.

Affischtavla från förr. ABBA-museet. Annan nostalgi.

Jag har en av min lillebrors råttungar i handen. 70-tal, härligt! 

Mormor och morfar. Förr i tiden.

Definitivt 70-tal.


SUCK.3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Härligt med nostalgi. Jag känner igen det där frossandet. Jag tror att mörka dec och januari är som upplagda för frossande. Som om kroppen behöver en mängd godsaker för att kompensera mörkret. Här flödar mina kilon över och jag växer ur mina kläder, flåset är likt en astmasjuk 95-åring. Men nu blir det ju snart vår, eller hur?! Nu skärper vi till oss, eller hur? Så måste vi ses inom den närmsta framtiden, eller hur?

Eva sa...

Ja, det ska vi! Jag hör snart av mig med förslag på dag 😀😀
Kram.

Ingemar Edfalk sa...

Nu har det gått några måndagar.

Lösryckta meningar. Nästan. Och några bilder.

Jag tänker att vi ska ta vara på livet så vi beslöt oss för att utöka fordonsparken med en husbil anno gammal. Man har så roligt som man h...