onsdag 30 december 2009

NYÅRSREVY - året i bild

JANUARI 09

Vi sitter många kvällar vid köksbordet och planerar. Tiden går fort och maken måste börja meka snart för att ha motorcyklarna i bästa skick inför sommaren. Vi tar innerkurvan runt Skandinavien, kanske? Resrutten ser ut att bli sisådär 400 mil. Ja, särskilt sen brodern helt käckt säger att det är nära till Öland från Oslo...vilket det ju är!



FEBRUARI 09

Kalasmånaden med fler kalas än dagar. En kär vän uppvaktas och vi har planerat mycket länge. Bland presenterna finns diverse festligheter. Allt för att förlänga livet med ett skratt. Say no more...



MARS 09

Vi inviger ny vintervana - husvagnen står i Hovde från och med nu. Skidorna utanför, skriv- och målarsaker innanför. Solen skiner och vi får en massa nya grannar.



APRIL 09

Staffan dyker upp! Som en sällsynt fågel lagom till sin pappas födelsedag förgyller han huset några få dagar.



MAJ 09

Min favoritmånad och ljuset gör att mc-folk kan börja göra långturer vilken kväll som helst. Till exempel kan man åka till Annica i Borglunda för att mysa med de unga, vackra hundarna.



JUNI 09

Hara Brygga med ÖMCK. Nej, vi blev inte 200 men vi försökte i alla fall. Solen skiner, det är en kanonkväll som alla andra junikvällar med hojåkarna: Utflykt, fika, umgänge och mycket skratt.



JULI 09

Mannen går på semester och några timmar senare är vi på väg norrut mot Boden. Äntligen iväg på Skandinaviska rundturen! Pausen i Alvdal mitt i Norge på väg söderut mot Oslo är en pärs. Det är plus 34 i solen, lätt förvällda i våra hojkläder tar vi en välbehövlig rast.



AUGUSTI 09

Senare delen av sommaren använder vi till att renovera vår altan. Deadline är bestämd med ett mindre party då vi inviger "Vår Vita Värld" med kräftor, västerbottenpaj och ett antal nära och goa vänner.



SEPTEMBER 09

Motorcykelåkningen avtar i och med mörkret och svalare kvällar. Mer tid på helgerna till målandet och skrivandet. Tack och lov för mitt lilla rum. Min ateljé?



OKTOBER 09

Jag börjar läsa bildpedagogik. Teori och praktik blandas som väl är, vi har en del att visa när det blir dags för oss att lära oss att göra utställningar. Alltid med frågorna vad, hur och varför i huvudet.



NOVEMBER 09

Min och Margaretas bok Änglar anamma! är äntligen klar och vi har release och vernissage på bokens akvareller samtidigt. Spännande! Pirrigt!



DECEMBER 09

Ett år går fort. Det är ett år sen David flyttade till Oslo. Till jul dyker han upp med sin Linnea och ser till att husets alla vrår fylls med unga människor.


Jag önskar mina läsare gott nytt år.
Vi ses i cyberspace om inte annat! // Eva

2 kommentarer:

solan sa...

Vilken härlig "välkommen" bild på din blogg!! Var du "hem" igår och tog den?
Gott Nytt År till dig och hela familjen!!

Eva sa...

Nja, inte igår direkt. Den har legat i datorn ett tag. Jag har en del guldkorn som ligger. Men visst är den härlig? Man längtar ju hem bvarje sekund, ju!
Kramar er och Gott Nytt År!