söndag 9 maj 2010

Hon spenderade dagen.


Med en massiv läxhög, försenad tenta och med hem och trädgård i förfall lämnade hon alla sina göromål, sträckte sig lojt efter solglasögonen och släntrade ut på gården. Hon såg på mannen och kommenderade in honom i bilen.

Mil lades till mil när de susade genom vårlandskapet bort mot södra Storsjöbygden för att slösa några tusenlappar på nya accessoarer till livet. Hon spenderade någon timme med att lustfyllt fylla kundvagnen och ställde sig sedan ute med ansiktet vänt mot solen medan mannen gjorde stora hål i kontot.

Med välfylld bil reste de vidare och njöt av vårfärger och soldiset. Sent på eftermiddagen bar hon in alla varor och tittade obekymrat på förödelsen i köket, varpå hon öppnade kylen och med en enda armrörelse svepte ner diverse råvaror i en ugnsfast form, ringlade över sju deciliter grillolja Honey Smoke och ställde in allt i ugnen. Medan maten stekte sig låg hon på den obäddade sängen och vippade med de cerisemålade tårna upp emot väggen, lyssnande på ljudet av mannens fingrar då de dansade över tangentbordet när han grävde ytterligare ur kontot för att och beställa delar till alla hennes fordon på webbutiken.

Efter den intressanta gourmetmåltiden fick hon lust att promenera längs sjön och på kullarna på ön. Mannen såg återigen till att hon blev nöjd och eskorterade henne tillsammans med hunden genom skogar och ängar, bort mellan nyland som prunka fulla av bröllopsblomsters prakt. (I alla fall snart). Och så skådade de bort över fjällen och sjön, där de stod högst upp på berget och plötsligt blev hon sugen på dessert! Mannen använde båda sina fötter för att gasa så mycket som möjligt då han pressade den lilla röda bilen uppför backarna till butiken. Hon ville nämligen handla på sin närbutik och tiden var mycket knapp. Med choklad- och mangoglass och jordgubbar kurade de sedan skymning i det lilla otäckt stökiga huset då hon plötsligt insåg att dagen var slut.

Oops.
//E.

1 kommentar:

Ingemar Edfalk sa...

Varför tänker jag på Anna Anka?