tisdag 24 september 2013

Ja, så var det jul, då...

...om tre månader prick. En julklapp är inköpt. Slå det ni!

I helgen som försvann i dimman tog vi årets sista dagstur, ett äventyr nordvästut. Det var strålande vackert väder och hojarna stod ju bara där, så. Vi styrde mot Hotagsbygden med siktet inställt på att käka lunch nånstans. Det var ju inte så lätt. Men vi hamnade i Rötviken och slussades av handlarn till Rörvattnet. Där skulle ett hotell finnas med förstklassig mat. Jo, det stämde! Rekommenderas varmt till utflyktssugna människor, med eller utan hoj.

Liten rastplats i Häggsjövik. Märk väl TVn...
Vi smaskade i oss en superb minibuffé, specialfixad för oss två vilsna bajkers, med rödingsoppa, kycklingklubbor och jägarbiff. Kaffe och kakor. En hundring per man. Tänka sej! Trevlig personal och omgivning. Det finns pärlor att hitta i jämtlandsskogarna ännu.


Känd ostaffär i Skärvången.
Känslan av att gå på bua...anslagstavla och allt.

Efter det har dagarna lufsat på och nyligen hade jag ett kärt telefonsamtal med en ung man som ville komma hem till julskinka och långkål. Vi påminde oss tillsammans att det var läge att beställa biljett NU, eftersom det gäller att inte ruinera sig.  Och det var då vi kom på det båda två - det är exakt tre månader till julafton! Ni vet ju hur fort det går. Nu vänder jag mig till familjen extra mycket, det är ju i första hand er jag talar till här i sajberspejs. Här kommer min lilla önskelista. Glöm det där om friska, glada barn och fred på jorden. Det första har jag och det andra verkar vara en utopi så nu kommer en mer egoboostad lista specialsydd för MIG:

* Hel weekend på spaa  (har jag inte varit på - det är dags nu!)
* En heldag med min familj utan mobiler (eller andra störningsmoment i digital form, herregud - hur var det egentligen 1987? Skulle vara kul att återuppleva, borde inte vara omöjligt att ordna. Fast utan neontrikåer och axelvaddar.)
* En ny hund. (Den får aldrig bli sjuk, dock, inte heller jaga grannens katter över halva stan)
* Ny garderob ( alltså, helt från grunden. Ingen fjantig kjol och kavaj i det urtrista begreppet "tidlös" utan mer som en blandning av en tibetansk dansös och färöisk fårbonde. Nåt sånt har ingen annan. Och nej, jag syr inget!
* En tur och returbiljett till Förenade Arabemiraten.
* Och så några mer anspråkslösa småprylar som:
strykerska - återkommande varje vecka, onsdagar 14-18. Böcker i stället för tapeter överallt samt tio-tjugo tåliga krukväxter. Gärna fetblads.

Kom igen nu! Snart är det jul, ju.
/E


3 kommentarer:

Ingemar Edfalk sa...

Känns som om man sett lite för lite av Jämtland iaf. Fast det gäller nog för hela landet. Det finns alltid några till små "outforskade" byar..

Ingela sa...

Jag gillar att stryka. Och råkar vara arbetslös för tillfället.
...?

dotteeeerrrrnnnnn sa...

Jag är på på att ni skaffar ny hund och åka på spaa! Helt klart, jajamen! Kör igång bara kööööör! ;D <3

Lite babbel från skrivbordet där jag sitter och ÄGER tiden.

Två veckors ledighet innan vår planerade resa som vi hållit på med sen i julas i princip ska bli av. Husbil inköptes på impuls (nästan) och ...