söndag 29 september 2013

Lillsjön, denna pärla...


Medan ALLA andra var i Åre på marknadsdagar fortsatte vi vårt pyssel med hus och hem inför kommande tider. Vad vi än tar i nu för tiden så handlar det om flytt och försäljning, stort som smått. Men att vakna i morse efter en något förlängd sovmorgon var som ett äventyr bara det. Jag tittade ut och trodde det var sommarlov. Grönskan frodas och solen steker. Och jag som har höstat till köket och andra regioner i kåken.

Jag sa till maken, som jag anade INTE ville äta frukost ute i trädgården för det var frost kvar, att vi var tvungna att gå en tur runt Lillsjön åtminstone innan alla måsten tog över. Så vi promenerade iväg.

Lillsjön - plaskdammen som fick duga när ungarna var små och man inte tog sig till andra mer etablerade och större badplatser. Hur många gånger har vi inte cyklat dit med matsäcken och extra ombyten och sedan hemåt igen med skor och byxor fulla av sand och grodyngel? Många.

Här har en unge vägrat att bada när ryktet gick om superfeta mördarblodiglar och här har en annan unge grävt ner sin bästa transfomer och aldrig hittat den igen. Han skrek ända hem. Några ungar har försökt pricka andfåglar med småstenar och blivit jagade av sin mor för detta tilltag, några har provat att snorkla lite för långt bort och även för detta blivit jagade av en lika arg moder. En unge såg plötsligt "en söndag" i vassen och en annan bajsade i badbyxorna och tömde ut i sanden och någon har ursinnigt beordrat olydiga smågrodor att stanna kvar i sandslottet. Äventyren har varit många. Det enda som inte varit populärt var ismetet på skolfriluftsdagarna; troligen för att det var skoltid och för att Lillsjön skulle höra sommaren till.
Några bilder från en ljuvlig höstdag:


Sommarmorgon? Eller är det oktober om ett par dar?


Lillsjön

Badstranden


Badbryggan i Lillsjön

Bäck att spegla sig i

Här någonstans kan man se "en söndag" vad det nu kan vara.


Fridfullt bad så här i slutet av säsongen


//E

Inga kommentarer:

Lösryckta meningar. Nästan. Och några bilder.

Jag tänker att vi ska ta vara på livet så vi beslöt oss för att utöka fordonsparken med en husbil anno gammal. Man har så roligt som man h...