måndag 4 augusti 2014

Efter festen

Storsjöyran är över och det känns helt rätt att himlen dragit över sig ett grått moln och släpper ur sig lite regn nu, så vi får lite svalka och för att understryka att det är dags för vila och lugn och ro en stund. Här har det varit full fart efter att vi kom hem från hojresan. Särskilt sedan i onsdags då familjen utökades med en hemvändare med flickvän. Det blir liksom extra festligt, eftersom det i sig genererar ännu fler besök i trädgården. Och vid matbordet. Det är som det ska vara. Ja, vi yrade på, var ute längre på nätterna än ungdomen som strängt tittade på oss och frågade när vi egentligen kom hem.

Jag minns en period då vi  åkte på semester med ungarna lagom till Storsjöyran, av olika skäl jag faktiskt inte minns. Säkert något luddigt tvärtemot "alla andra", samt att vi faktiskt var i en ekonomisk situation som gjorde att vi fick välja våra nöjen. Men många gånger kom vi hem till stan lagom till det karakteristiska dunket från musiken och lika ofta sa vi till ungarna att "ja, ja vi hinner ner en sväng i morron..." Alla ville känna på feststämningen och det fanns alltid en peng kvar till ett par karuseller.

På senare tid känns det som om man räknat in sommaren före och efter Yran. Häckklippning före eller efter? Semestertur ett och två, före och efter. Det får gärna vara så. Jag gillar ju tidsmarkörer och jobbar hårt på min årstidstavla (som aldrig tycks bli klar) för att ha en god översikt av året.

Det tropiska klimatet har naturligtvis gjort sitt till i feststämningen. Avklippta jeans och fem linnen utslitna, vita sandalränder på solbrända fötter. Möbler som flyttats runt i trädgården för att hitta svalka och blommor som dött för att husvärdinnan glömt en dags vattning. Republikens flagga, som vajar på kvällssolsidan, är redan blek. Det är sommar det! Här kommer bilder från en blå-vit-grön yra och en och annan goding som sjunger sina låtar.












/E.

Inga kommentarer: