onsdag 24 oktober 2018

Glimtar ur året som snart passerat.




Maltaresan - en snilleblixt jag fick när jag hittade ett 40 år gammalt foto på mig, iklädd röda espadrillos, ljusblå bomullsbyxor med sjutton fickor och knappar och spännen och blekgul tröja med pingvinärmar. Där poserar jag lätt kobent och luktar på en jättehibiskus. Besparar er den bilden och 
tar en mer stämningsfull sådan. Här sitter vi på muren uppe i Baracca Gardens och dinglar med benen allt medan vi njuter av utsikten över Valetta och drar in doften av hav, kryddor, damm och varma växter i en salig röra. Tacksam över att vi har möjlighet att verkställa en snilleblixt man får över ett gammalt foto på en poserande lantis. 



En annan resa när längtan blir stor. Lantisens rötter sitter djupt rotade i en jordplätt vid Indalsälven. Här sitter vi halvvägs upp på Åreskutan och dinglar med benen allt medan vi njuter av utsikten över Åredalen och drar in doften av fjäll, mossa, tjärn och klar luft i en salig röra. Tacksam över att vi har möjlighet att verkställa en önskan man får när andan faller på.




/E

.

Inga kommentarer: